";} ?>

Troostplek - Het Internet In-Memoriam

Wat is Troostplek?
Waarom is de site aangepast?
Wat is een Troostplek?
Is deze site gratis?
Waarom worden adresgegevens gevraagd?
Ben ik verplicht een eigen Register aan te maken?
Welke zaken kunnen bepaald worden bij het inrichten van een Internet In-Memoriam?
Wat is het verschil tussen ons Register en een gewoon condoleance Register?
Troostplek als condoleance Register.
Troostplek als "startpagina" voor een andere In-Memoriam.
Wat is Troostplek?
Troostplek is de eerste en enige Internet In-Memoriam dat u de mogelijkheid biedt uw eigen In-Memoriam/Register/Troostplek samen te stellen.
Velen van ons regelen hun uitvaart, maar als het aankomt op een internet In-Memoriam, dan wordt dit altijd overgelaten aan nabestaanden. Meestal gebeurt dit in de vorm van een condoleance register. Maar waarom zou u dat doen? Gelijk met het regelen van uw uitvaart kunt u ook uw internet In-Memoriam regelen. Zo bepaalt u zelf hoe u nagedacht wilt worden.

Top
Waarom is de site aangepast?
We hebben de site aangepast om nieuwe functionaliteiten te bieden en de site overzichtelijker te maken. We zijn nog steeds bezig met aanpassingen, maar de huidige versie was ver genoeg af om deze te plaatsen.

Top
Wat is een Troostplek?
Wanneer wij, op onze site, spreken over een Troostplek hebben we het over een verzameling van Internet Registers of In-Memoria. De Troostplekken zijn virtuele rustplaatsen die u zelf kunt kiezen. Alles is hierbij mogelijk. Had u altijd al oop de Maan begraven wilen worden, in het echt is dit niet mogelijk, virtueel wel. Zo kan men verder bijvoorbeeld nagedacht worden op een plaats voor Elvis Presley fans, voetbal -het Nederlands Elftal (Oranje)- fans, een beroemde rustplaats, zoals Cimetiere du Pere Lachaise in Parijs, maar ook gewoon in diens woon- of geboorteplaats. Uiteraard mag het ook de werkelijke lokatie zijn. Alles is mogelijk bij Troostplek. Indien een Troostplek nog niet bestaat, wordt deze aangemaakt.

Top
Is deze site gratis?
Ja, voorlopig gaan we proberen ons verdiensten uit reclame te halen. In een later stadium kan het zijn dat bepaalde diensten of het eigen register betaald gaan worden. Dit zal niet gebeuren voor reeds aangemaakte registers.

Top
Waarom worden adresgegevens gevraagd?
Om misbruik zoveel mogelijk tegen te gaan worden adresgegevens gevrgaad. Wij doen hier niets mee. We zullen geen mail of andere post naar uw email of huisadres sturen. Aangezien dit een serieuze site is willen wij deze site ook integer houden.

Top
Ben ik verplicht een eigen Register aan te maken?
Nee, u kunt ook alleen Registers voor anderen aanmaken. Na het aanmaken van een account kunt u kiezen om Registers voor andere aan te maken en/of een Register voor uzelf.

Top
Welke zaken kunnen bepaald worden bij het inrichten van een Internet In-Memoriam?
Een aantal van de mogelijkheden die Troostplek biedt zijn:
  • De gelegenheid om, in tegenstelling tot een fysieke ter aarde brenging, nagedacht te worden op een plaats naar de keuze. Zo kan men nagedacht worden op een plaats voor Elvis Presley fans, voetbal -het Nederlands Elftal (Oranje)- fans, een beroemde rustplaats, zoals Cimetiere du Pere Lachaise in Parijs, maar ook gewoon in diens woon- of geboorteplaats. Uiteraard mag het ook de werkelijke lokatie zijn. Alles is mogelijk bij Troostplek. Indien een Troostplek-plaats nog niet bestaat, wordt deze aangemaakt.
  • U kunt een audio-/videofragment plaatsen, waardoor een Troostplek nog tastbaarder wordt.
  • Naast een pasfoto kunt u een tweede foto plaatsen van b.v. uw gezin, uw passie of bijv. uw hobby.
  • U kunt een Quote plaatsen, die u karakteriseert.
  • Een biografie van uw leven. Op deze wijze geeft u een goed beeld van u zelf en hoe u nagedacht wilt worden.
Troostplek is continu bezig additionele opties toe te voegen om het Internet In-Memoriam nog beter te maken. Een van de opties die we recentelijk hebben ingevoerd is een, biologische, vader/moeder-kind relatie. Op deze wijze worden er automatisch stamboom gegevens bijgehouden. Een voorbeeld hiervan vindt u terug indien u zoekt op Gandhi.

Top
Wat is het verschil tussen ons Register en een gewoon condoleance Register?
Troostplek is er niet alleen voor de nabestaanden, maar juist ook voor mensen die hun uitvaart nu aan het regelen zijn. Bij condoleance registers is het zo dat nabestaanden deze achteraf aanmaken. Bij Troostplek is het zo dat een persoon de inrichting van zijn Internet In-Memoriam zelf kan bepalen. Kortom, Troostplek is een onderdeel van het regelen van uw uitvaart.
Andere verschillen met een condoleance register zijn: Een condoleance register is een momentopname en vooral van belang direct na het overlijden, terwijl een Troostplek In-Memoriam ook voor personen is die reeds lang geleden overleden zijn. Een condoleance register is niet persoonsgebonden, denk hierbij aan grote rampen of aanslagen, Troostplek is dit wel. Een condoleance register is met name om het medeleven te betuigen, terwijl een Troostplek In-Memoriam juist een stukje van de persoon zelf weergeeft.

Top
Troostplek als condoleance Register.
Naast het register dat u kunt aanmaken en regelen voor u zelf, bieden wij tevens de mogelijkheid een register aan te maken voor iemand die reeds is overleden. Velen van ons weten hoe erg het is om afscheid te moeten nemen van iemand om wie we geven. Om deze persoon naar zijn/haar laatste rustplaats te begeleiden. Steun is in alle opzichten welkom. Troostplek is een mogelijkheid om de steun te vinden die voor u nodig is. U kunt uw dierbare een eervolle Internet In-Memoriam geven, zodanig dat u, en anderen, hier eenvoudig toegang toe hebben en u uw verdriet met anderen kunt delen. Met Troostplek is het mogelijk condoleances te plaatsen bij de overledene. Zo kunnen nabestaanden langdurig beschikken over deze hart onder de riem. Troostplek zorgt ervoor dat niemand vergeten wordt en dat iedereen de mogelijkeid heeft de vrienden en familie van de nabestaanden te ondersteunen in hun verdriet. Dit register biedt dezelfde mogelijkheden en is volledig gratis.

Top
Troostplek als "startpagina" voor een andere In-Memoriam.
Het is begrijpelijk dat sommige mensen, die nog meer wensen hebben, een speciale In-Memoriam site opzetten voor een naaste of zichzelf. Het is ook niet de bedoeling van Troostplek om deze, unieke, sites te vervangen. Wij beseffen dat dit juist een onderdeel van het verwerkingsproces kan zijn. Door toch ook gebruik te maken van een Troostplek In-Memoriam is het voor iedereen eenvoudig om, als zij dat willen, terecht te komen op de speciale In-Memoriam site. Zie Troostplek in dat geval als een soort "startpagina". Indien u zelf ook een speciale, niet standaard, In-Memoriam site wenst, kunnen wij deze ook voor u verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Top