Bert Klunder
AchternaamKlunder
RoepnaamBert
Geboortedatum1956-08-16
Sterftedatum2006-06-14
Leeftijd49
OorzaakGezondheid
SexeMannelijk

Biografie
Bert Klunder (gestorven te Alkmaar) was een Nederlands cabaretier en regisseur. Hij won in 1984, als de helft van het duo Klunder&Co, het Camerettenfestival in Delft. Hij regisseerde cabaretprogramma's van onder anderen Brigitte Kaandorp, Jeroen van Merwijk, Angela Groothuizen, Vincent Bijlo en Patrick Stoof.

Bekend bij het grote publiek werd Klunder door zijn bijdrage aan het televisieprogramma Mannen voor Vrouwen, dat tussen 2003 en 2004 werd uitgezonden door de RVU. Klunder deed deze serie samen met Erik van Muiswinkel, Jeroen van Merwijk, Justus van Oel, Joep van Deudekom, Diederik van Vleuten, Beau van Erven Dorens en Hans Dorrestijn. In dit programma proberen deze mannen aan een publiek vol vrouwen duidelijk te maken hoe de man in elkaar steekt.

Van 1998 tot 2000 was Klunder artistiek leider van de Cabaret Academie in Rotterdam, een part-time praktijkgerichte kleinkunstopleiding aan jongeren, die hij persoonlijk had opgezet. Hier gaf hij onder meer les aan cabaretière Katinka Polderman (winnares Leids Cabaret Festival 2005), acteur Erik van Welzen en acteur/regisseur Teunkie van der Sluijs.

In 2004 schreef hij diverse sportcolumns voor het Noordhollands Dagblad en algemene columns voor het nieuwe magazine Esta. Ook sprak hij diverse televisiecolumns in voor RTV Noord-Holland.

In zijn soloprogramma's voerde Klunder vaak mopperende mannen ten tonele die op een hele rare manier gelijk menen te hebben.

In januari 2006 werd Bert Klunder in de pauze van zijn programma getroffen door een hersenbloeding. Bij de daarop volgende spoedoperatie werd een goedaardige cyste ontdekt en noodgedwongen werd besloten zijn complete tour af te gelasten. Klunder kwam in maart 2006 het ziekenhuis uit en startte met revalideren. De vooruitzichten waren goed en de verwachting was dat hij in 2007 zijn tour weer zou hervatten. Op zaterdag 10 juni werd Klunder voor de tweede maal getroffen door een hersenbloeding. Hij had toen net een voorstelling in Alkmaar bezocht. KIK producties, manager van Klunder, maakte op maandag 12 juni bekend dat hij in coma lag en dat zijn toestand zeer kritiek was. Op woensdag 14 juni overleed hij in het ziekenhuis van Alkmaar. Hij was getrouwd met Mylou Frencken en laat ook een dochter achter.

Terug


Medeleven
troostplek.nl14-10-2019

Sterkte aan alle nabestaanden.