DeShaun Holton
AchternaamHolton
RoepnaamDeShaun
Doop-/artiest of echte naamProof
Geboortedatum1975-10-02
Sterftedatum2006-04-11
Leeftijd30
OorzaakMisdrijf
SexeMannelijk

Biografie
DeShaun Holton, beter bekend als Proof (geboren en gestorven te Detroit) was een Amerikaanse rapper en mede-oprichter van de hiphopformatie D12. Behoudens Proof stond hij ook bekend onder de namen Derty Harry, P en Oil Can Harry.

Proof begon zijn carrière in de CCC Club in Detroit, later trad hij op in de Detroits Hip Hop Shop. Dat was tevens de plek waar hij in contact kwam met Eminem en waar de ideeën op tafel kwamen om een groep op te richten, dat uiteindelijk D12 werd.

Ook trad hij ook enige tijd op met Eminem en was een goede vriend van hem. In de film 8 Mile speelde hij de rol van "Lil' Tic", een freestyle danser die de hoofdpersoon uit de film uitdaagt met zijn battles. Buiten de hype van de film om bracht Proof een album uit met zes nummers genaamd "Electric Koolaid-Acid Testing".

Proof startte een soloproject waarin wel samenwerkte met Eminem, 50 Cent, Method Man, Nate Dogg, Obie Trice en andere leden van D12. Het album dat hij uitbracht onder de naam "Searching for Jerry Garcia" werd uitgebracht op 9 augustus 2005, 10 jaar nadat Jerry Garcia, de leadzanger van de Grateful Dead om het leven kwam.

Half april 2006 werd hij door middel van een schot in het hoofd doodgeschoten in de CCC Club aan de 8 Mile Road in Detroit, uitgerekend in de club waar hij zijn carrière begon. Tegelijkertijd met Proof werd ook een andere man, Kevin McLaughlin neergeschoten. Hij verkeert in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Hij laat zijn vrouw Sharonda, zijn dochter Katieva Walker en zijn zonen DeShaun Rice en Elija Abel achter.

Terug


Bloemen
eliane2007-06-15 23:32:21

Medeleven
troostplek.nl20-08-2019

Sterkte aan alle nabestaanden.