Karel Glastra van Loon
AchternaamGlastra van Loon
RoepnaamKarel
Geboortedatum1962-09-24
Sterftedatum2005-07-01
Leeftijd42
OorzaakGezondheid
SexeMannelijk

Biografie
Karel Glastra van Loon was een Nederlands schrijver en journalist.

Zijn bekendste boeken zijn Lisa's adem en het later verfilmde De Passievrucht. Dit laatste boek is inmiddels in 31 talen uit 34 landen vertaald en is daarmee de meest vertaalde Nederlandse roman ooit. Met De Passievrucht won Glastra van Loon de Generale Bank Literatuurprijs.

Glastra van Loon was lid van de Socialistische Partij. In die hoedanigheid heeft hij ook een aantal boeken over maatschappelijke onderwerpen geschreven in samenwerking met SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jan Marijnissen. Ook schreef hij columns voor damesblad Margriet, omdat hij zijn schrijven niet tot de 'elite' wilde beperken. Glastra van Loon was verder lid van het Republikeins Genootschap.

In 2004 werd bij hem een hersentumor geconstateerd, waaraan hij een jaar later op 42-jarige leeftijd zou komen te overlijden.

Terug


Medeleven
Francien van Ringelesteijn2011-10-26 11:22:19

Lieve Karin, wat een leuke foto van jouw man Karel met die open blik en gulle lach. Mijn eigen man (Louis) is afgelopen 29 juli overleden ook aan kanker in de alvlees. Helaas na 5 weken en diezelfde avond is ons eerste kleinkindje Noyanna Louise geboren. Binnen drie uur weduwe en oma voor het eerst in je leven is heel heftig. Heb erg veel steun aan jouw mooi en met humor geschreven boek "je mag me altijd bellen."Het is zo herkenbaar,vooral het hoofdstuk :dood. Ik dacht dat ik alleen zulke gedachtes had en jij heb precies verwoordt wat ik voelde en nog voel. Het is troostrijk voor me dat het kennelijk "normale"gevoelens en gedachted zijn. Ook al kennen wij elkaar niet ik wens je een goed leven toe en wil je bedanken voor de troost die ik uit het boek put. Met vriendelijke groet Francien van Ringelesteijn.
troostplek.nl28-02-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.