Barry White
AchternaamWhite
RoepnaamBarry
Geboortedatum1944-09-12
Sterftedatum2003-07-04
Leeftijd58
OorzaakGezondheid
SexeMannelijk

Biografie
Barry White was een Amerikaanse soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.

Barry White werd geboren in Galveston, Texas, maar groeide op in Los Angeles. Op 10-jarige leeftijd werd hij lid van een 'gang', en op de leeftijd van 16 werd hij veroordeeld tot 4 maanden gevangenis wegens diefstal van voor $30.000 aan Cadillac-autobanden.

Eind jaren zestig begon Whites muziekcarričre, aanvankelijk nog slechts als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef.

White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby.

Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's Theme een grote hit.

White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad.

Barry White overleed in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, aan een nierziekte.

Terug


Medeleven
troostplek.nl23-01-2019

Sterkte aan alle nabestaanden.