Anton Heyboer
AchternaamHeyboer
RoepnaamAnton
Geboortedatum1924-02-09
Sterftedatum2005-04-09
Leeftijd81
OorzaakOuderdom
SexeMannelijk

Biografie
"Anton is in het harnas gestorven. Hij was niet ziek, maar uitgeput. Ik ken geen kunstenaar die zoveel werken heeft gemaakt. Hij heeft al zijn krachten gegeven", aldus Petra Heyboer, een van de vrouwen van de kunstenaar. Heyboer is op 9 februari 1924 geboren op het Indonesische eiland Java, in het toenmalig Nederlands-IndiŽ.
Anton Heyboer is overleden op 81-jarige leeftijd.
Heyboer stond niet alleen bekend om zijn veelzijdige en excentrieke kunstwerken, maar ook om zijn onconventionele kijk op het huwelijk. Hij laat vijf vrouwen (Maria, Lotti, Marike, Joke en Petra) achter waar hij mee samenwoonde. Uit twee van zijn drie eerdere huwelijken heeft hij nog een dochter en een zoon.
Heyboer, op 9 februari 1924 geboren op Java, produceerde vooral in de jaren zestig en zeventig veel etsen, schilderijen en collages. Hij verwierf faam in onder meer de Verenigde Staten, Japan en ItaliŽ. In 1983 brak hij echter met de gevestigde kunstorde. Hij wilde niets meer te maken hebben met galerieŽn en verkocht zijn werken vanuit zijn eigen atelier. Hij noemde zijn eigen leven kunst op zichzelf. In 2002 werd Heyboer geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.
De laatste grote tentoonstelling van het werk van de kunstenaar was ter gelegenheid van zijn tachtigste levensjaar in Museum Kruysenhuis in het Brabantse Oirschot.

Terug


Medeleven
troostplek.nl25-03-2019

Sterkte aan alle nabestaanden.