Frank Sinatra
AchternaamSinatra
RoepnaamFrank
Doop-/artiest of echte naamFrancis Albert
Geboortedatum1915-12-12
Sterftedatum1998-05-14
Leeftijd82
OorzaakGezondheid
SexeMannelijk

Quote
"I did it My Way"

Biografie
Francis Albert Sinatra (12 december 1915 - 14 mei 1998) was een Amerikaans zanger en acteur.
Hij werd geboren in Hoboken in New Jersey, en hij besloot zanger te worden nadat hij Bing Crosby op de radio hoorde. Hij begon in kleine clubs in New Jersey, en kwam op die manier onder de aandacht van trompetspeler en bandleider Harry James.
Na een korte periode met James sloot hij zich aan bij het Tommy Dorsey Orchestra, en na zijn debuut met hen in 1940 werd hij beroemd als zanger. Hij had een grote aantrekkingskracht op de tieners van die tijd (de zg. bobbie soxers), die een heel nieuw publiek waren voor populaire muziek. Deze muziek was tot dan toe voorbehouden aan volwassenen, en Frank werd zo het eerste tieneridool.
Zijn carriere ging naar beneden in het eind van de veertiger en begin vijftiger jaren, maar hij maakte een comeback als acteur in de film From here to Eternity. Hij verscheen daarna in veel verschillende films, in het bijzonder The man with the golden arm en The Manchurian Candidate.
In de vijftiger en zestiger jaren was Sinatra een populaire attractie in Las Vegas. Hij was bevriend met Dean Martin en Sammy Davis Jr., en samen vormden zij de kern of wat het Rat Pack heette - een losse groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feest vierden.
Zijn stem is onmiddellijk herkenbaar, en wordt beschreven niet alleen in termen van kracht en charisma, maar ook van nostalgie en tederheid. Frank Sinatra wordt daarom ook wel The Voice genoemd. Er wordt ook vaak naar hem verwezen als Ol' Blue Eyes
Hij overleed in 1998, en is begraven in het Desert Memorial Park in Cathedral City, Palm Springs, CaliforniŽ.

Terug


Medeleven
troostplek.nl31-03-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.