Maurice Gibb
AchternaamGibb
RoepnaamMaurice
Geboortedatum1949-12-22
Sterftedatum2003-01-12
Leeftijd53
SexeMannelijk

Biografie
Voormalig zanger van The Bee Gees. The Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (zang) en Maurice Gibb (basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (gitaar en zang). De naam van de groep is afkomstig van de afkorting Brothers Gibb
De broers zijn geboren in Manchester, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, samen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks And Specks, in Engeland volgen nummers als New York Mining Disaster 1941, Massachusetts en Holiday.
Na het album Odessa (1969) verlaat Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoort een solohit met Saved by the Bell. De groep wordt later opgedoekt en opnieuw opgericht, maar het duurt tot het uitkomen van de Soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 tot de groep plotseling weer immens populair wordt, en één van de belangrijkste proponenten van de Disco wordt.
Na 1981 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze hun tweede come-back met het nummer "You Win Again", een Britse nummer-één hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren '70 van vorige eeuw een populair tieneridool, sterft in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen.
De "sound" van de Bee Gees is apart, vooral opvallend is hun zingen met hoge falsetstemmen.

Familie
VaderGibb, Hughie
Broer(s)/Zus(sen)Gibb, Andy

Terug


Medeleven
troostplek.nl28-02-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.